Blueridge

Blueridge er et amerikansk mærke med base i San Francisco, Californien der har investeret i produktion af høj kvalitet i Fjernøsten i 40 år. Guitarerne er designet af den legendariske banjo- og guitardesigner Greg Rich, som tidligere har arbejdet med Gibson Custom Shop og er en meget respekteret instrumentmager.

De er inspireret af ikoniske designs og får deres lyd fra at blive lavet efter klassiske metoder, og især ved at bruge træ af kvalitet, der normalt kun findes på meget dyrere instrumenter, fra de samme træleverandører, som alle verdens and high-end guitarbyggere køber træ af topkvalitet hos.Der bruges ingen kunstige materialer - abalone er abalone, palisander er palisander, ibenholt er ibenholt, og mahogni er mahogni. Det er derfor de lyder så godt.

Blueridge har opnået kultstatus i USA, hvilket tydeligt kan ses ud fra de mange positive anmeldelser, der kan findes i magasiner og på netfora. Mange topmusikere, både i Danmark og resten af verden, er gået væk fra deres gamle ikoniske guitarer for at spille på Blueridge. Du har måske også hørt om fyren i YouTube-videoen ovenfor!

Woodstock Guitars er danske distributører af Blueridge, og har langt det største udvalg af Blueridge i Danmark.

Anmeldelse af Blueridge BR-140 i Vintage Guitar Magazine, med overskriften " Time to Sell the D-28?"