Tokai

Tokai Gakki Co., Ltd., også kendt som Tokai Guitars Company Ltd., er en japansk guitarproducent etableret i 1947, beliggende i Hamamatsu City, Shizuoka-prefekturet.

Tokai Guitars fresmtiller akustiske guitarer, elektriske guitarer, elektriske basser, autoharper og melodikaer. Virksomheden har en lang historie med at fremstille replikaer af legendariske guitarmodeller, herunder de Les Paul-inspirerede Love Rock Model og Les Paul Reborn og Springy Sound og Breezysound Fender-inspirerede guitarer.

I samarbejde med Martin i 1972 indgik Tokai et joint venture for at fremstille akustiske guitardele og bygge Martins Sigma-guitarer. Derefter, i 1973, begyndte Tokai også produktionen af “Cat’s Eyes” Martin-replikaer. Den innovative Talbo metalguitar blev introduceret af Tokai i 1983 og blev brugt af bandet Devo.

Starten på Tokais “Les Paul Reborn” Les Paul-replikaer går tilbage til cirka 1976, og omkring 1978 blev betegnelsen ændret til “Love Rock Model.” Samtidig begav Tokai sig ind i fremstillingen af Fender-replikaer i 1977, hvor Stevie Ray Vaughan lejlighedsvis spillede på en Springy Sound. Berømte rockstjerner som Billy Gibbons fra ZZ Top og Robert Fripp har også spillet på Tokai-guitarer.

Woodstock Guitars er officielle danske importører og distributører af Tokai og har derfor altid et stort lager af Tokai i Danmark.